© Copyright 2007 - 2018 / Anders Clausson
Sankt Petri Kyrka
Mellan kyrkan och dammen ligger en stenskulptur ”Nådens Skålar ” av skulptör Christian Berg. Skulpturen invigdes vid kyrkans tioårsjubileum 1976, samma dag som skulptörens dödsdag Skulpturen var tänkt att stå under en vattenstråle och skålarna skulle fyllas med vatten. När den ena skålen var full, vippar skulpturen och den andra skålen kom i rätt läge för att fyllas. Den uppåtvända skålen: ”Vi tar emot Guds nåd” och den nedåtvända skålen: ”Vi ger vidare åt människor det vi fått ta emot av Gud” I praktiken funderande inte skulpturen till fullo och risken för klämskador gör att den sitter fast i bottenplattan
Christian Berg Christian Berg Christian Berg Christian Berg
“Nådens Skålar” placerad vid Nybroplan i Stockholm sommaren 1967 Den 27 november 1976 invigs skulpturen framför Sankt Petri kyrka och även denna dag avlider skulptören Christian Berg.
En kyrka Ni aldrig glömmer

Välkommen att besöka vår underbara kyrka

Besöksadress: Vedbyvägen, Klippan
Nådens Skålar

©

Sankt Petri kyrka

Nådens skålar

Till höger om kyrkan finns skulpturen i norsk svart granit, ”Nådens skålar” av skulptören Christian Berg,  som från början tänkt den för S:t Petri kyrka. Den kom på plats först vid kyrkans 10-årsjubileum, 1976. En uppåtvänd skål, för allt det vi får och tar emot, flödar över och vi ger vidare. Den utåtvända skålen är en bild för denna rörelse av att ge vidare. En ständig rörelse! Jag får, jag ger vidare!
© Copyright 2007 - 2017 / Anders Clausson

Välkommen att besöka vår underbara kyrka

En kyrka Ni aldrig glömmer